Jadłospis 18-22.11.2024
Poniedziałek 18.11.2024 |
Alergeny |
|
|
Śniadanie |
Zacierki na mleku (200ml), polędwica sopocka (20g), pieczywo mieszane z masłem (40g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150ml), jabłko (1/2 szt.) |
1,3,7 |
|
Obiad |
Zalewajka na wędzonce z ziemniakami (200ml), klopsiki z indyka z suszonymi pomidorami (100g), kluski śląskie (80g), surówka z kapusty pekińskiej (70g), kompot wieloowocowy (150ml) |
1,3,7,9 |
|
Podwieczorek |
Kajzerka z masłem i duszonym jabłuszkiem (1/2 szt.), herbata owocowa (150ml) |
1,3,7 |
|
|
|
||
Śniadanie |
Kasza kukurydziana na mleku (200ml), kiełbasa żywiecka (20g) pieczywo mieszane z masłem (40g), ogórek zielony (20g), herbata miętowa z cytryną (150ml), szaron (1/4 szt.) |
1,3,7 |
|
Obiad |
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną (200ml), szynka pieczona w sosie własnym (100g), kasza bulgur z vermicelli (80g), surówka z kapusty kiszonej (70g), kompot wieloowocowy (150ml) |
1,7,9 |
|
Podwieczorek |
Grahamka z masłem, serem żółtym i rzodkiewką (1/2 szt.), herbata z cytryną (150ml) |
1,3,7 |
|
Środa 20.11.2024 |
|
|
|
Śniadanie |
Kasza jaglana na mleku (200ml), filet z indyka pieczony (20g), pieczywo mieszane z masłem (40g), sałata, herbata miętowa (150ml), gruszka (1/2 szt.) |
1,3,7 |
|
Obiad |
Zupa fasolowa z ziemniakami (200ml), makaron z białym serem i musem ananasowym (100g), kompot wieloowocowy (150ml) |
1,3,7,9 |
|
Podwieczorek |
Bułka wrocławska z masłem (1 kromka), sok owocowo-warzywny „Rokitek- jabłko, pomarańcza, rokitnik, kurkuma” (150ml) |
1,3,7 |
|
|
|
||
Kawa zbożowa na mleku (150ml), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (70g) pieczywo mieszane z masłem (40g), herbata z cytryną (150ml), banan (1/2 szt.) |
1,3,4,7 |
||
Obiad |
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną (200ml), pieczone bioderko z kurczaka (100g), naturalny ryż brązowy (80g), bukiet warzyw z masełkiem (70g) kompot wieloowocowy (150ml) |
1,3,7,9 |
|
Podwieczorek |
Kisiel do picia (150ml), wafle ryżowe naturalne (2 szt.) |
1,3,7 |
|
Piątek 22.11.2024 |
|
|
|
Śniadanie |
Kasza kus-kus na mleku (200ml), szynka konserwowa (20g), pieczywo mieszane z masłem (40g), papryka (20g), herbata z cytryną (150ml), pomarańcza (1/4 szt.) |
1,3,7 |
|
Obiad |
Krupnik (200ml), filet z miruny pod pierzynką z warzyw (150g), ziemniaki z koperkiem (80g), kompot wieloowocowy (150ml) |
1,3,7,9 |
|
Podwieczorek |
Grahamka z masłem, kiełbasą szynkowa i ogórkiem zielonym (1/2 szt.), herbata owocowa (150ml), |
1,3,7 |
Dzieci w ciągu dnia mają stały dostęp do wody źródlanej z dystrybutorów.
Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulegać zmianie i modyfikacji.
*W artykułach spożywczych stosowanych do przygotowania posiłków w przedszkolu mogą znajdować się „alergeny ukryte”